Rippl Rónai Fesztivál

Újra megmozdítjuk a várost!

Kaposvár Aréna – Kossuth tér 2023. június 8-10.

Sok nehézséggel terhelt időszak van a hátunk mögött, és a jelenlegi háborús helyzet még többet gördített elénk a közelmúltban. Tavaly Kaposvárott azonban útjára indítottunk valami egészen új dolgot a város történetében. Fesztivált csináltunk!

De még milyet! Teltházas Városliget, Magyarország legnagyobb könnyűzenei húzónevei, Mednyánszky kiállítás, 3 új helyszín, több mint 7000 eladott jegy és bérlet, 32 koncert, a látogatók száma pedig 18.110 volt az összes helyszínre vetítve.

A tavalyi év egyik nagy sikere volt a városligeti after party, ugyanakkor az valóban hangosra sikeredett. Ezt kiküszöbölendő idén a buli helyszínünk átkerül a Városligetből az Arénába, a célunk mindenképpen az, hogy mindenki jól érezze magát nem csak azok, akik ott vannak a helyszíneken.

Tavaly már bebizonyosodott a fesztiválon szórakozó sokezer ember visszajelzései alapján is, hogy tényleg országos szintű fesztivált hoztunk létre.

Ettől a kis változástól eltekintve ismét óriásit fogunk szólni, hiszen Magyarország legnagyobb neveit és legfrissebb produkcióit hozzuk el városunkba.

Két fő helyszínünk lesz idén, ingyenesen látogathatóak a Kossuth téren felállított színpad koncertjei, és nagyon kedvezményes jegy – illetve bérletkonstrukcióval pedig az Arénába tesszük a veretős bulikat és koncerteket. A tőlünk már megszokható színvonalon rendezzük be az Arénát is, hang, fény és színpadi csúcstechnikával érkezünk, és méltóképp várjuk újból a kaposváriakat.

Kossuth téri headlinereink:

Karácsony János Trió, Senior Együttes, Lóci Játszik, Carson Coma, Analog Balaton, ByeALex és a Slepp

Kaposvár Aréna headlinerek:

Beton Hofi, Azahriah, Andro, Willcox, Loving Arms, Valmar, Necc Party

Készülünk többféle off-programmal is, ezek nagyrésze ingyenesen látogatható, és a város főbb kulturális intézményei adják a helyszínt.

Ingyenes programok a belvárosban:

Mindhárom napon: utcatárlat, street art – az alkotó részvételt lehetővé tevő művészeti programok a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és a Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak és tanárainak vezetésével – pl. animációs mozgókép készítő workshop, óriáskeretekben hímzésmotívumok létrehozása, gipsz szobrok készítése.

Pénteken civil nap, tehetséges fiatalok bemutatkozása, szombaton a Kézművesség Világnapján kézműves programok.

Egyéb ingyenes programok:

Irodalmi programok, versmondás várja az érdeklődőket a belvárosban és a könyvtárban, a könyvtár előtt.

Az Agórában bemutatkozik a Mikrokozmosz és az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a vármegye több néptánc csoportja.

A Rippl-Rónai Emlékházban tárlatvezetésekkel várják a látogatókat.

Hobo Utcazenész produkció az Európa parkban.

Kiállítások:

A Vaszary Képtárban csütörtökön nyílik Mátis Rita kiállítása, de megtekinthetők lesznek a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium vizsgamunkái is.

A belvárosban szabadtéri kiállítás várja a látogatókat.

Szombaton az Arénában Rubint Réka ingyenes alakreform edzést tart.

A Szivárvány Kultúrpalotában Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. interaktív pódium előadása tekinthető meg.

Jegyáraink kétféle sávozással elérhetőek, a mai naptól elindul online az early bird értékesítés is, egészen április 10-ig vásárolhatóak meg jegyeink és bérleteink a fesztiválra bevezető áron.

Összehasonlítva ezeket az árakat a nagyobb magyar fesztiváljainkkal, ahol hasonló színvonalú fellépők forognak, nyugodt szívvel kijelenthetjük, mi igazán rezsicsökkentett és pénztárcabarát árakkal dolgozunk. Ilyen árakon nem, hogy napijegyet, de a fellépőink önálló koncertjeit sem látogathatja meg a nagyérdemű.

 

Jegyárak:

április 10-ig:

bérlet 8.900.- Ft, napijegy 5.900.- Ft

május 31-ig:

bérlet 9.900.- Ft, napijegy 6.900.- Ft

Bővebb információ: sajto@ripplfeszt.hu