Kedves Kultúrakedvelő Vendégeink!

A XX. század elején a kaposvári Róma-hegyen megfordultak a világ nagy művészei. Itt élt és alkotott ugyanis egy elragadó ember, aki nem csupán művészetével, hanem egész lényével vonzotta a szép iránt érzékeny, híres társaságot. Kaposvár minden év májusában azt a nyüzsgő, élettel teli világot idézi meg, amely jellemezte a Rippl-Rónai József által megalkotott miliőt is.
A célunk ma az, hogy egy olyan nagyszabású fesztivállal emlékezzünk neves festőnkre, amely képes megismertetni e város kulturális hagyományait, ugyanakkor élvezhető, igényes programot kínál a ma emberének is. A Rippl-Rónai Fesztivál ezért több, mint a korábbi művészeti fesztiválunk; egy koncertekkel, irodalmi műsorokkal, kiállításokkal fűszerezett kulturális kavalkád. Kicsi és nagy egyaránt belekóstolhat ebbe a színekkel teli városba, a Rippl-Rónai József által is kedvelt hangulatába.
A fesztivál – ahogyan e füzet oldalain is láthatják – olyan sokszínű, olyan gazdag, hogy mindenki találhat a maga számára is érdekes, izgalmas, felfedezni való programot. Azt kívánom tehát, hogy a fesztivál négy napja alatt mindvégig tartsák maguknál a kiadványt, s olvassák át újra és újra kulturális kínálatunkat.
Kívánom továbbá, hogy érezzék jól magukat, s bizonyosodjanak meg afelől, hogy a művészet valóban igazi örömforrás, amely életünket tartalmasabbá, gazdagabbá teszi.

Rippl-Rónai Kaposvárt választotta. Örülök, hogy Önök is így döntöttek!

Szita Károly, polgármester Tisztelettel:
Szita Károly, polgármester

Rippl Rónai Fesztivál 2016 május