Polgármesteri köszöntő

Köszöntünk Kaposvár Festők Városa hangulatfesztivál weboldalán!


Polgármesteri köszöntő

Kedves Vendégeink!


Szeretettel invitálom Önöket immár 9. alkalommal Rippl-Rónai József, Vaszary János és Galimberti Sándor szülőföldjére, Kaposvárra.

Tartalmában nem halványuló mottónk: „Kaposvár a Festők Városa”.

A múlt hagyományainak ápolása a jelen emberének fontos feladata. E hagyományápolás szellemében kívánjuk a városlakók és az idelátogatók számára bemutatni múltunk és jelenünk művészeti értékeit. Kaposvár közösségteremtő és megtartó ereje nem utolsósorban kulturális és művészeti hagyományainak ápolásában nyilvánul meg. Ez jövőnket is meghatározza.

Ennek szellemében a teljesség igénye nélkül hívnám fel szíves figyelmüket a FényHangÁr fényfestészet elnevezésű monumentális látványra, amely a Kossuth tér épületein jeleníti meg városunk képzőművészeti múltját, jelenét és jövőjét.

Nagy szívvel ajánlom Önöknek Anna Margit festőművész kiállítását a Vaszary Képtárban.

Tapasztalataim szerint Kaposvár történelmi belvárosa kedvelt teret nyújt minden szabadtéri rendezvénynek, a város polgárai szeretik a tartalmas együttléteket.

A 2009. május 21–24-ig megrendezésre kerülő kiállítások, képzőművészeti programok, szabadtéri előadások, koncertek az eddigiekhez hasonlóan tartalmas időtöltést garantálnak mindenkinek.

Valamennyi rendezvény magában hordja a szervezők odaadó munkáját, lelkét. Szakembereink idén is mindent megtettek azért, hogy a 2009. évi Festők Városa Hangulatfesztivál is emlékezetes élmény maradjon.

 Szeretettel várom Önöket!

Szita Károly
Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere