Zichy Kreatív Műhely

2018-05-25 (10:00:00 - 18:00:00)
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2018. május 24-27.
Művészeti programok 2018.

A sétálóutca különböző pontjain

A szakgimnázium tanulói és tanárai Kaposvár főutcáján (a Rippl-Rónai Múzeum előtti területeken és a Játékváros melletti utcarészen) interaktív művészeti eseményeket hoznak létre, amelyekben a fesztivál közönsége is szervesen részt vesz.

Optikai játékok az Európa park előtti területen

A látogatók és az alkotni vágyók olyan optikai játékok készítésével ismerkedhetnek meg, mint a taumatróp (kis varázskorong), de megismerhetik a fenakisztiszkóp (nagy varázskorong) és a zoetróp (animációs szalag) elkészítését is.
 

Napnyomatok a Rippl-Rónai Múzeum kapubejárójában

Fotók és nyomatok készítése egy 19. századi fotóeljárással, gyors és egyszerű fotográfiai módszerrel, a cianotípiával, melynél az expozícióhoz szükséges fényt a nap adja, és nem igényel előhívást, csak vízben való kimosást. Az eredmény egy jellegzetes, kék színű fotográfia.

 

Pólótuning a Ripl-Rónai Múzeum mellett

PÓLÓT HOZZ MAGADDAL!
 

„Rippli-paravánok” a sétálóutca felső szakaszán

A sokak által kedvelt fejbedugós fényképek készítéséhez Rippl-Rónai képeire emlékeztető környezetet varázsolunk!


Portrérajzolás a sétálóutcában

 

Óriásfestmények a sétálóutca felső szakaszán

Nagy méretű festővásznakon próbálhatják ki magukat kicsik és nagyok, és festőművészek lehetnek egy kép elkészítésének erejéig.
 

Agyagozás és „hideg porcelán” a múzeumnál

Agyagból készíthető plasztikákat lehet létrehozni, és megismerkedhetünk a „hideg porcelán” elnevezésű technikával, amely levegőre száradó, mintázható anyag.