United (Kossuth tér)

2014-05-24 (20:00:00)
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2014. május 22-25.
Zenei programok, koncertek 2014.

United

 

Az 1999-ben alakult United zenekart annak idején a közös zenei ízlés és gondolkodásmód hozta össze. Az alapvetően funk  zenén nevelkedett, profi zenészekből álló banda egysége azóta se csorbult, és bár napjainkra Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává vált, ugyanúgy az igényes, lendületes zene iránti szenvedély tartja őket össze.

Négy megjelent album (Az első…, A Nap felé, Keserű méz, Graffiti) egy koncert DVD (Unplugged Koncert) és egy digitálisan megjelent lemez (www.united.hu), számos szakmai díj, és legfőképpen a közönség szeretete övezte eddigi karrierjét a funky-pop bandának. A United pályafutása során számtalan emlékezetre méltó slágerrel gazdagította a hazai zenei palettát, köztük például a felejthetetlen Hófehér Jaguár, a Keserű Méz, a Hárman párban, a Végső Vallomás és a Hajnalban még a nap is más című nóták… Elég csak ránézni ezekre a címekre, máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, melyek kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek. 2010 végén jelent meg BEST OF 1999-2010 c. albumuk, melyen 19 sláger, és egy új dal, a Future Funk is megtalálható. A 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján nagy sikerrel szerepelt a zenekar a Tegnap még más voltál c. dalával. 2014 februárjában mutatták be a "Veled vagyok egyedül" c dalukat, a Juventus rádión. A felvétel bemutatása rendhagyó csatornákon is folyt: a dalnak saját plakátkampánya, és honlapcíme is van (veledvagyokegyedul.hu).

A United másfél órás nagykoncertjén a négy zenekari tag áll a színpadon (Pély Barna, Romhányi Áron, Mits Gergő és Potesz Balázs). Az előadáson nagyrészt saját dalokat hallhatunk, a zenekar mai, modern hangzásában előadva, de hallhatunk világslágereket is, melyeket saját ízlésük szerint, szintén saját stílusukban adnak elő. Összességében egy lendületes, magas energiaszintű koncertre számíthat a nagyérdemű, melyet szinte mindig táncra perdülő közönség, és remek hangulat jellemez.

 


Helyszín: Kossuth tér