Szivárvány Kultúrpalota ajánlata

2013-05-22 - 2013-05-26 (19:00:00 - 18:00:00)
Festők városa hangulatfesztivál 2013. május 23-26.
Egyéb fesztiválprogramok 2013.

Festők városára hangolódva...

 

Május 22. 19.00 óra

Malom és kereszt (The Mill and the Cross)

színes, feliratos, svéd-lengyel filmdráma, 92 perc, 2011

Rendező: Lech Majewski

Szereplők:

Rutger Hauer 
Charlotte Rampling 
Michael York

 

A film egy sajátos vizuális ötlet alapján készült, ami valójában nem más, mint idősebb Pieter Bruegel - Az út a Kálváriára című, több mint 500 alakot megjelenítő tartalmi elemzése. A filmben néhány figura lett kiragadva a festményről, amely révén alaposan ki lesz vesézve a kép teljes jelentése. Lech Majewski, a film író-rendezője egy fantasztikus utazásra invitál bennünket, ahol a festmény figurái megelevenednek, és a lenyűgöző látványvilág magába szippantja a nézőt.


 

Május 23. csütörtök 20.00 óra

30Y koncert

A 2013-as koncert(turné) aktualitását a 2012. november 29-én megjelent Szentimentálé lemez ill. alkotói projekt adja. A színpadon ezúttal 15 zenész játszik, megmutatva a komoly és könnyűzene együvé tartozását, azt, hogy „a zene egy univerzum”. A 30Y tagjain kívül a Symphonic Brass Quintet (tagjai között a PFZ zenészeivel), Csalló Roland (a Fesztiválzenekar klarinétművésze), Szűcs Qka Krisztián (az Ajkai Bányász Fúvószenekar karnagya, trombitaművész), Bóra Áron (percussion, a Kispál és a Borz volt dobosa), Rozs Tamás (a Szélkiáltó csellistája, számos színházi produkció zenei vezetője), Egyedi Péter (Óriás, IHM) a Szentimentálé koncert teljes művészi-előadói csapata.

 

 

Jegyek elővételben kaphatók:

Tourinform Iroda (Kaposvár, Fő u. 8)
Szivárvány Kultúrpalota pénztára (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5-7) Nyitvatartás: Hétköznapokon 11.00-19.00 óra között.
Jegyár: 2500Ft
 

 

Május 24. péntek 20.00 óra

Kaposvár Helyőrségi Zenekar koncertje

A Helyőrségi Zenekar csatlakozik a Festők Város kulturális eseményhez. A tradicionális katonazenei határokat átlépve teljesen új oldalukról mutatkoznak be a jazz, latin és a rock világában. Könnyed hangvételű Nyárköszöntő koncertjükben felhangzó műveket mégis magukra formálva adják elő. Az életüket átfogó kettősség: katona – művész, reneszánszát élheti e hangversenyen, melyen új zenei formációban mutatják be az új könnyed oldalukat. Szórakoztató estéjüket telerakták meglepetésekkel.

A rendezvény ingyenes! Belépéshez regisztrációs jegy váltása szükséges, amelyre a Kultúrpalota pénztárában van lehetőség!

A belépés korlátozott számú.

 

 

Május 25. szombat

Magyar Filmnap

 

15.00 óra

Nekem Budapest

Színes, magyar szkeccsfilm, 95 perc, 2013

Szereplők:

Gyabronka József

Hajduk Károly
Kerekes Vica
Gulácsi Tamás
Mészáros Piroska
Vati Tamás
Becsey Kristóf

Rendező: Szeiler PéterSzimler BálintKárpáti György MórW. Pluhár AttilaFerenczik ÁronReisz GáborBálint DánielKapronczai ErikaCsuja LászlóMuhi András Pires

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendező osztálya, a tanulmányok befejezése és a diplomafilmek elkészítése közötti egy évben közös munkába kezdett: mikro budget szkeccsfilmet készítenek Budapestről. A különböző műfajú, rövid történetek a város életét, a budapesti embereket mutatják be egyéni nézőpontból. Miután a korábbi vizsgafilmek sikeresen szerepeltek nemzetközi fesztiválokon (Cannes, Berlinale), és hazai díjakat nyertek el (Filmszemle, Kritikusok Díja), az osztály tagjai most közös mozifilmet készítenek a közönségnek. 

 

17.00 óra

Aglaja

színes, magyar-lengyel-román játékfilm, 110 perc, 2012

Rendező: Deák Krisztina

Szereplők: Ónodi EszterBogdán ZsoltMóga PiroskaJávor Babett

A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól - Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz "Az Acélhajú nő".


19.30 óra

Nejem, nőm, csajom

színes, magyar romantikus vígjáték, 91 perc, 2012 

Rendező: Szajki Péter

Szereplők: Schell JuditGubík ÁgiTompos KátyaLovas Rozi

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Szilvi, a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Flóra pedig nyomozni kezd ex rendőr bátyja segítségével, hogy megtudja hittantanár férjének féltett titkát.

Négy nő, négy szerelem, négy kapcsolat bontakozik ki előttünk ebben a könnyed, szórakoztató filmben, mely megannyi félreértett helyzetet, és humoros fordulatot tartogat.

 

 

A Magyar Filmnapra váltható bérlet, melynek ára 2film esetén 1000Ft, 3 film esetén 1500Ft.

Jegyár: 750/850Ft

 

 

 

Május 26. vasárnap
Gyermeknap a Szivárványban!

 

11. 00 óra

Sammy nagy kalandja 2.

színes, magyarul beszélő, belga animációs film, 95 perc, 2012

Rendező: Ben Stassen

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és szoros menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét.

Jegyár: 500Ft

 

13.30 óra

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát

színes, magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz-magyar vígjáték, 110 perc, 2012

Szereplők: Gérard DepardieuEdouard BaerFabrice LuchiniCatherine Deneuve 

Rendező: Laurent Tirard

Krisztus előtt 50-ben járunk. Julius Caesar hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát. 

Gyors és totális győzelmet arat. Vagyis, majdnem. Egy kis britanniai falu képes ellenállni a császárnak, de gyengülnek az erőik. Kordélia királynő, Britannia uralkodója úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy Galliában keressen segítséget, egy másik kis faluban, amely a rómaiak elleni makacs ellenállásáról híres. A szóban forgó gall faluban Asterix és Obelix már eléggé elfoglalt. Vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét Kishippixet, egy fiatal srácot, aki csak púp a hátukon. Kishippix nemrég érkezett Lutéciából, és az a feladatuk, hogy férfit faragjanak belőle és még egyáltalán nem állnak nyerésre.
Amikor Angoltapax megérkezik, hogy a segítségüket kérje, a falu úgy dönt, hogy átadnak neki egy hordó varázsitalt, amit Asterix és Obelix kísér el. Valamint Kishippix, mivel ez az út tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy befejezzék a fiú nevelését. Sajnos semmi nem úgy történik, mint várták.

Jegyár: 500Ft

 

16.30 óra

Mesevarázs koncert

Walt Disney és magyar rajzfilm slágerek

3 éves kortól  

Aladdin, Tarzan, Anastazia, Szépség és a szörnyteg, Oroszlánkirály, Herkules, Vuk…. stb

Fellépők: Miller Zoltán, Mahó Andrea, Baranyai Annamária, Sánta László
A koncerten fellép a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola alsó tagozatos diákjaiból álló Kicsinyek Kórusa
A Kórus Pécsiné Hauk Erika vezényletével idén a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége Éneklő Ifjúság Hangversenyén Arany Diplomával - Az Év Kórusa - kitüntető minősítést kapott. 
A koncerten A muzsika hangja című musicalből hallhatjuk tőlük a Dó-Ré-Mi című dalt.

Jegyár: 2200Ft

 

 

Kísérő programok:

 

Május 25. 11.00-13.00 óra között

Fáraók kincsének nyomában- Kincsvadászat és kalandtúra a Szivárványban

Játékos vetélkedő kicsiknek és nagyoknak értékes nyereményekért!

 

Május 25-26. 10.00-18.00-ig

Szivárványos Játszó Terasz

Kézműves sátor programjai:

- egyiptomi gipszfigurák festése

- ékszerkészítés, fejdíszek

- színezők, papírzászlók festése

- üvegfestés

- ajándéktárgyak, képeslapok készítése

 

(sz)Építő Játszóház; Színező-, formázó-, építő gyermekfoglalkoztató
a Fő(sz)építészeti Iroda programja

Utcaépítés: Térkövezési gyakorlat nem csak fiúknak

Puzzle játék Kaposvárról

Burkolatfektetés száraz technológiával kiselemes térkövekből.

Nagyelemes kirakós játék

 

info: www.szivarvanykulturpalota.hu