Szabó Dóra és Albert László festőművészek kiállítása az Eleven kultúrbisztróban

2015-05-28 - 2015-05-31
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2015. május 28-31.
Kiállítások 2015.
Albert László és Szabó Dóra festőművészek kiállítása az Eleven kultúrbisztróban
Helyszín: Ady E. u. 10.


Szabó Dóri festő

 

A festészettel 2011-ben kezdett komolyabban foglalkozni, azóta pedig autodidakta módon fejleszti képességeit, technikai tudását. Munkáiban saját érzelmi világa, az arra hatást gyakorolt külső körülményeket, emberi megnyilvánulásokat, belső elfojtott vágyakat, hangulatokat, szorongásokat próbálja leképezni. Nyomasztó töltetűek mégis vidám megfogalmazásúak. Szereti az erőteljes kiforrt színeket, melyek egy bizonyos kontrasztot eredményeznek a téma és a megvalósítás között. Ezzel is nagyobb, észrevétlenül növekvő belső feszültséget generálva a néző lelkében.

 

Célja, hogy munkássága tükörképként jelenítse meg személyiségét, annak legmélyebb vonulatában. Számára a festészet nem csupán eszköz az önkifejezésre. Egyfajta utat biztosít az emberi lélek megérintéséhez, annak felébresztéséhez. Véleménye szerint egy jó festő nem kizárólag öncélú, hanem mindig törekszik munkáival egyfajta érzelmi, intellektuális többlet átadására.

Albert László

 

„Szeretem éltetni ,közhírré tétetni : Kaposvár,Somogy szépségét!

Főleg portrékat festek, valahol az élethű és az absztrakt között. Ezzel sikerült a nemzetközi művészek közé betörnöm. Ez valójában szabad festészet, olyan, mint egy ételrecept, amibe mindenből a kedvencedet teszed bele. Vannak saját gondolataim is, de majdnem minden festészeti stílusból rakok bele: rengeteg ív van benne, sok mozgás, egy álló dologban is annyi ív van, hogy szinte mozog a kép. Képeimben Picasso és Dali hatásai is elegyednek. A harsány színek sem állnak távol tőlem, de ez hangulatfüggő. Szénnel rajzolom le a vázlatot, és utána olajjal festek. Júniusban ismét Párizsban képviselem a Hazát , egy Nemzetközi fesztiválon - a Rippl feszt után.”