RIPPL FÉNNYEL FEST – FÉNYFESTŐ FIESZTA

2017-05-25 - 2017-05-27
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2017. május 25-28.
Művészeti programok 2017.

Ma már nemzetközileg is roppant népszerűek a fényfestéshez kapcsolódó különböző események, amelyek, hála a technológia fejlődésének, egyre látványosabb élményt nyújtanak. Kaposváron még újdonságnak számít ez a műfaj, ezen segít idén ez a háromnapos „fényfestő fieszta” a Vigasságok terén (Kaposvár, Fő u. 10.).
A FényHangÁr jóvoltából már láthatott korábban is ilyen alkotásokat a kaposvári közönség (HangKépUdvar, Fénnyel elmondva fényfestő verseny). Május 25. és 27. között egy nagyszabású happening keretében fogják a szervezők színesíteni Kaposvár kulturális életét.

Minden este ingyenes koncertek és DJ-k különleges zenei csemegéi mellett élvezhetik a látogatók az ország több pontjáról érkezett fényfestők alkotásait a múzeum és a volt levéltár falai között. Persze napközben is lehetőség nyílik kicsit belesni a kulisszák mögé. A Méhkas Aula Projekt workshopjával magunk készíthetjük el a saját vetítendő motívumainkat üvegfestéssel.

A fények festéséről három napon keresztül a helyi FényHangÁr mellett gondoskodni fog a budapesti Szabadesés Munkacsoport, a szintén kaposvári Fényszigor vagy a székesfehérvári Méhkas Aula Projekt, lenyűgöző alkotásaikkal.