Napra zenekar (Kossuth tér)

2014-05-25 (18:00:00)
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2014. május 22-25.
Zenei programok, koncertek 2014.

Napra zenekar

 


„A népzenénket és cigányzenénket is kiváló prímások húzzák, de gitárprímás eddig még se nálunk, se máshol nem koptatta a húrokat. Ahogy Both Miklós játszik a hangszerén, az valószínűleg nemcsak itthon, hanem a világon is páratlan.”
Sebők János, Népszabadság
„Rendkívül erős és fontos, a könnyűzenei verslemezek történetében új fejezetet nyitó albumot készített nyolc Radnóti-költeményből a Napra együttest vezető Both Miklós.”
Marton László Távolodó, Magyar Narancs
Az elektronikus és a népi hangszerek kiegyensúlyozott használatával teremtett új nyelvhasználatra igen gyorsan felfigyelt a szakma. Nem sokkal a megalakulása után a zenekar egy 3 számós demoanyagot készíthetett a Magyar Rádióban, mely aztán hamar ismertté tette a nevét. 2007 júniusában A Zene Ünnepén Párizsban képviselhette hazánkat, és ugyancsak azon a nyáron a Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadára is meghívást kapott. A Világzenei Nagyszínpad művészeti vezetője, a zenekritikus Marton László Távolodó „etnorock zenei életünk legnagyobb ígéreteként” mutatta be az együttest, amely akkor már anélkül is kult-státusszal rendelkezett, hogy lemezt jelentetett volna meg.

 

 

Helyszín: Kossuth tér