Magyar Filmek Fesztiválja a Szivárvány Kultúrpalotában

2014-05-22 - 2014-05-25
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2014. május 22-25.
Egyéb fesztiválprogramok 2014.
 

Rippl-Rónai Fesztivál a

Szivárvány Kultúrpalotában

 

Pompeii Live

Múzeumi tárlatvezetés a londoni British Museum-ból

 

Színes, feliratos, angol dokumentumfilm, 2013, 95 perc

 

 
 
Magyar Filmek Fesztiválja
 
Viharsarok
 
Színes, magyar-német film
2014, 115 perc
 
Rendezte: Császi Ádám
Szereplők: Sütő András Miklós,
Varga Ádám, Sebastian Urzendowsky
 
 
Coming out
 
Színes, magyar film
2013, 96 perc
 
Rendezte: Orosz Dénes
Szereplők: Csányi Sándor,
Karalyos Gábor, Tompos Kátya
 
 
Couch Surf
 
Színes, magyar film
2014, 84 perc
 
Rendezte: Dyga Zsombor
Szereplők: Kerekes Vica, Hámori Gabriella,
Nagy Zsolt, Bartsch Kata
 
 
Isteni műszak
 
Színes, magyar film
2013, 106 perc
 
Rendezte: Bodzsár Márk
Szereplők: Ötvös András, Rába Roland,
Keresztes Tamás, Stork Natasa
 
 
Megdönteni Hajnal Tímeát
 
Színes, magyar vígjáték
2014, 105 perc
 
Rendezte: Herczeg Attila
Szereplők: Osvárt Andrea, Simon Kornél,
Szabó Simon, Jordán Adél
 
 
Gyermeknap a Szivárványban
 
Bogyó és babóca - 13 új mese
 
Színes, magyar animációs film
2011, 70 perc
 
Rendezte: Antonin Krizsanics
 
 
Amazónia
Amazonia
 
Színes, szinkronizált francia-brazil családi természetfilm
2013, 83 perc
 
Rendezte: Thierry Ragobert
 

 

Május 22. 17. 00 óra

Pompeii Live - Life and death in Pompeii and Herculaneum

Múzeumi tárlatvezetés a londoni British Museum-ból

Színes, feliratos, angol dokumentumfilm, 2013, 95 perc

 

Magyar Filmek Fesztiválja

 

Május 22. 19. 00 óra

Viharsarok /16/

Magyar-német film, 2014, 115 p.

R: Császi Ádám

Fsz: Sütő András Miklós, Varga Ádám, Sebastian Urzendowsky

 

Megtalálni igazi önmagunkat olyan utazás, mely ismeretlen, ködös vidékre vezet - távol mindentől, amiben valaha hittünk. A Viharsarok című film a kamaszkor drámája: mozgalmas, érzelemmel telt története önmagukat kereső kamaszok felnőtté éréséről szól. Szabolcs Bernarddal együtt egy német futballcsapatban játszik. Szobatársak, legjobb barátok, elválaszthatatlanok. Egy vesztes mérkőzés és csúnya vita után Szabolcs átgondolja életét és hazamegy Magyarországra az egyszerűbb élet reményében. Azonban ez a magány nem tart sokáig. Hazatérése után hamarosan találkozik Áronnal és kölcsönös vonzódás alakul ki a fiúk között, amikor Szabolcsot váratlanul felhívja Bernard, hogy Magyarországra érkezett.

 

Május 23. 17. 00 óra

Coming out /12/

Magyar film, 2013, 96 p.

R: Orosz Dénes

Fsz: Csányi Sándor, Karalyos Gábor, Tompos Kátya

 

Erik az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. A napi atrocitásokat könnyedén kezeli, nem zavarja a reggelente fejéhez vágott tojás a szerkesztőségnél vagy a mogorva szomszéd, Pecsák úr ellenszenve sem, derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal, ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa is. A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek. Ám ez még csak a kezdet és Erik zavarba ejtő helyzetkomikumok sorában igyekszik tisztába kerülni saját magával, miközben megpróbálja széteső életét is egyben tartani. A szerelem útjába azonban semmi sem állhat: a kérdés már csak az, hogy kinek a szerelme fontosabb számára?

 

Május 23. 19. 00 óra

Couch Surf /16/

Magyar film, 2014, 84 p.

 R: Dyga Zsombor

Fsz: Kerekes Vica, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Bartsch Kata

 

Ha a kanapék mesélni tudnának. Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. A Couch surf tíz kanapé és két tucat ember vidám, megható és szellemes története.

 

Május 24. 17. 00 óra

Isteni műszak /16/

Magyar film, 2013, 106 p.

R: Bodzsár Márk

Fsz: Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Stork Natasa

 

Milán, a félig horvát, félig magyar srác a horvát seregből dezertálva 1992-ben, a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és mint korábbi orvostanhallgató, a budapesti mentőknél szerez magának munkát. Két állandó társa Kis Tamás, a mentőautó sofőrje és Fék doktor, a háromfős éjszakai rohammentő csapat főnöke. A lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, mikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek között. Miközben életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat. Milán számára kiderül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziáknak van üzleti oldala is. A pénzre neki is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival. A bűnbe és a borzalmakba fokozatosan sodródik bele. Úgy válik gyakorlott mentőssé, és éli át az életmentés euforikus pillanatait, hogy közben a halál számtalan arcát is megismeri.

 

Május 24. 19. 00 óra

Megdönteni Hajnal Tímeát /16/

Magyar vígjáték, 2014, 105 p.

R: Herczeg Attila

Fsz: Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Jordán Adél

 

Mindenki ugyanazt akarja. Hajnal Tímeát. Aki szupersztár fotómodell, egy sztártévés csaja, gazdag és gyönyörű. És nagyon unja az egész felhajtást, egyszerűbb, békésebb életre vágyik. A 15 éves érettségi találkozóján találkozik Danival, aki egy építésziroda alkalmazottja, az esküvőjére készül, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását és nagyon unja az egész felhajtást. Az egykori osztálytársak beszélgetnek meg isznak kicsit, azután futólag elcsábítják egymást a ruhatárban. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a baj, hogy az esetet levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú, fukszos, susogó mackós pornóproducer, és a felvétel segítségével megzsarolja Danit. De valami nagyon furcsát kér cserébe a felvételért: hogy megdönthesse Hajnal Tímeát.

 

Május 25. 10. 30 óra

Bogyó és babóca - 13 új mese /KN/

Magyar animációs film, 2011, 70 p.

R: Antonin Krizsanics

 

Bogyó és Babóca 13 új kalanddal várja a lelkes közönséget. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete. Bogyó, Babóca és új barátaik bejárják az erdőket, mezőket, vizeket, és ezúttal egy léghajóval még az eget is meghódítják, s közben segítenek mindenkinek, akivel útjuk során összetalálkoznak.

 

Május 25. 13. 30 óra

Amazónia (Amazonia) /6/

Szinkronizált francia-brazil családi természetfilm, 2013, 83 p.

R: Thierry Ragobert

 

Az Amazónia a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, hogy felfedezzük a Zöld Bolygót. Egy csodálatos családi film, egy óda az Amazonasi esőerdő szépségéről és sokszínűségéről, mely a tavalyi Velencei Filmfesztivál zárófilmjeként díjban részesült. 

Egy kapucinus (csuklyás) majom történetén keresztül ismerjük meg az Amazonasi esőerdőt. Saï fogságban született és nevelkedett, amikor a repülő, amellyel szállították lezuhant, egyedül találja magát a csodálatos esőerdőben. Egy rendkívüli kaland hőseként nem csak a hozzá hasonlókkal, de a félelmetes ragadozókkal, mérgező növényekkel és az Amazonas dagályával szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között, megtalálja „családját”.

 

A Magyar Filmek fesztiváljára a jegyár: 850/950Ft.

Két film megtekintése esetén: 600Ft./2 vetítés

Jegyek kizárólag a Kultúrpalota pénztárában kaphatók!