Group'n'Swing zenekar (Gájer Bálint) (Kossuth tér)

2014-05-22 (18:00:00)
Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár 2014. május 22-25.
Zenei programok, koncertek 2014.

Group'n'Swing zenekar (Gájer Bálint)

 

A 10 fős G'n'S zenekar Magyarország első számú Swing és Boogie Show zenekara. Előadásaikkal 2006 óta színesítik az ország legjelentősebb rendezvényeit, fesztiváljait, exkluzív konferenciáit, és a főváros legelegánsabb klubjait.
Az elmúlt évek alatt a zenekar nagy utat járt be, nem csak a szó szoros értelmében, hanem stilisztikailag is. Az eredeti elképzelés szerint a zenekar Amerika 40-es 50-es éveinek hangulatát volt hivatott felidézni, a swing, a shuffle, valamint a boogie legjelentősebb képviselőinek slágerein keresztül.(Louis Prima, Keely Smith, Frank Sinatra, Dean Martin stb.)
Azonban az ugrásszerűen növekvő, minden korosztályt képviselő rajongótáboruknak, és a jelen kor igényeinek megfelelve, a zenekar repertoárját a saját szerzeményeik mellett mára már olyan óriások slágerei is gazdagítják, mint Michael Bublé, Barry White, Paul Anka, Norah Jones Billy Joel vagy éppen Amy Winehouse…
Az együttes védjegyévé vált különleges hangzás lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen stílusból szemezgethessenek, és a dalokat a zenekar a saját hangzásvilágának megfelelően dolgozza fel, ahogy azt a Legenda című műsorban is tették Michael Jackson dalokkal.
"Botrány" című lemezük 2013-ban Fonogram Díjat kapott, a Szórakoztató Zenei Album kategóriában.

 

 

Helyszín: Kossuth tér